11
december
2015
Recipe Friday!
- Voeding
By Peter Dekker 0
Taart valt moeilijk te overtreffen, zeker als het om een verantwoorde cheesecake gaat. Daarom deze vrijdag een heerlijke eiwitrijke cheesecake!
Ingrediënten
– 400gr zuivelspread light
– 300gr Griekse yoghurt (10% vet)
– 2 eieren
– 40 gram pure chocolade
– 60ml melk
– 50 gram Orangefit vanille of chocolade
– 1 el honing/dadelstroop
– 1 el kokosolie (gesmolten)
– 1tl vanille extract
– 1 el cacaopoeder
Voor de bodem:
– 15 dadels
– 9 el havermout
– 3 el kokosolie (gesmolten)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Bekleed een springvorm met bakpapiertje.
We beginnen nu eerst met de bodem:
3. Smelt de kokosolie.
4. Ontpit de dadels en doe deze in een keukenmachine met de havermout. Het moet zo fijn mogelijk worden.
5. Voeg hierbij de gesmolten kokosolie en meng dit weer goed met elkaar.
6. Verdeel de bodem over de springvorm en zet voor 20 minuten in de koelkast.
Nu maken we ondertussen de vulling:
7. Verwarm de chocolade au bain marie
8. Pak een grote mengkom en doe hierin de zuivelspread en maak deze wat zachter door er met een spatel doorheen te roeren.
9. Doe de eieren en honing erbij en mix dit goed.
10. Doe de Griekse yoghurt, cacaopoeder, vanille extract, melk, Orangefit en gesmolten chocolade bij het mengsel
11. Goed kloppen met een garde of elektrische mixer
12. Haal de bodem uit de koelkast
13. Giet het mengsel over de bodem in de springvorm en bak in de voorverwarmde oven voor 45-50 minuten.
14. Het moet er redelijk donker gebakken uitzien, maar wel zacht aanvoelen!
Laat minimaal 5 uur afkoelen in de koelkast (of gewoon ’s avonds maken en een nachtje wachten). Je kunt de taart eventueel eigen toppings geven zoals fruit, noten of zaden!
Voedingswaarden (1/12e stuk)
– 169kcal
– 11,2gr eiwit
– 11,2gr eiwit
– 15,1gr koolhydraten
– 6,9gr vet