28
mei
2017

Sunday Recap!

  • Nieuws

Zo, de hitte van de afgelopen dagen was voelbaar in de box. Menig afdruk van zweet op de vloer, flessen water die niet snel genoeg bijgevuld konden worden en de chalk was niet aan te vullen. Dat was het enige redmiddel om de zweethanden iets tegen te gaan! Gelukkig konden we gister lekker buiten rennen, dat was toch best fijn. Blijven hangen aan de ringen was dan wel weer best lastig.

 

Het blijft de komende tijd warm dus zorg ervoor dat je voldoende vocht en voeding binnen krijgt! Ik heb gister mijn moeder ingeschakeld om me een godsgruwelijk lekkere maaltijd voor te schotelen. Best slim, al zeg ik het zelf. Om die biefstuk te verdienen moest ik wel helpen in de tuin, maar dat was het dubbel en dwars waard! Kan zijn dat het vocht dat ik binnen kreeg wijn was, maar daar hebben we het verder niet over…

 

Jullie hebben het vast al meegekregen, zeker degene die maandag en woensdag in de avond aanwezig waren.

Vanaf deze week is Sean bij ons begonnen met coachen! Wij zijn super blij dat Sean ons met al zijn ervaring en skills komt versterken en die blijdschap was er vanuit jullie ook gelijk al!

Louter positieve reacties en complimenten aan het adres van Sean.

In eerste instantie zal Sean 2 dagen per week gaan lesgeven.

 

Gister was het tijd voor de kwalificaties van de Beach Throwdown! 3 workouts achter elkaar in teams van 2. Deadlifts en box jump overs, clean & jerks, roeien met wall balls en pull ups. Een makkie… op papier. Vanaf de eerste workout was het zwaar en gingen de Immaculates er vol voor. Er zijn zeer goede scores neergezet en nu is het afwachten op de uitslag.

Het eerste weekend van juli is de finale en misschien lopen er dan wel een aantal Immaculates rond op het strand van Scheveningen!

 

De laatste tijd krijgen we vragen over de Oly lessen. Wat is het precies en kan iedereen meedoen of is het alleen voor de leden met meer ervaring? Om dat laatste gelijk duidelijk te maken: het is voor iedereen. Of je nou de eerste reguliere les net achter de rug hebt of dat je lid van het eerste uur bent, je kan altijd meedoen met de Oly les.

We rouleren continu met 3 onderdelen: de snatch, de clean en de jerk. Elke week is een ander aan de beurt.

Elke les bestaat uit 1 of 2 krachtonderdelen die de uiteindelijke beweging ten goede komen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan squats of shoulder presses, maar ook delen van de snatch of clean met als doel die tot in de perfectie uit te voeren met zwaar gewicht.

Daarnaast gaan we altijd een deel percentage werk doen. Dat houdt in dat je met bijvoorbeeld 50% van je maximale clean of snatch veel herhalingen gaat doen. Dit gewicht zou je makkelijk moeten kunnen liften en daarom kan je goed letten op de uitvoering en techniek van de beweging.

Want dat is gelijk het belangrijkste aan gewichtheffen: herhaling.

Om uiteindelijk veel gewicht te kunnen liften moet het een gewoonte zijn om de beweging uit te voeren en dat bereik je alleen door het heel vaak te doen. En dat doen we dan ook!

Dus of je heel goed kan gewichtheffen of voor het eerste met een barbell aan de slag gaat, de Oly les is super leuk een leerzaam! Schrijf je in voor woensdag om 20:30 of zaterdag om 11:00 en ervaar het.

 

Aankomend weekend is het Pinksteren en dat betekend dat we zondag en maandag gesloten zullen zijn. Voor de rest gaan we gewoon lekker door met fitness.

Zo gaan we volgende week de Hero wod voor Ryan Bakker doen, doen we 3 Tabata’s achter elkaar en doen we weer eens de snatch complex.

Tot dan!