Fabian

Borgman

CrossFit Level 1 Trainer

In zijn jonge jaren was Fabian niet echt sportief te noemen. De sporten welke hij beoefende waren basketbal en tennis tijdens zijn basisschooltijd. Dit kwam meer door de vriendjes die al op de sport zaten dan dat hij zelf erg de ambitie had om dit te beoefenen. Hij hield dit dan ook niet lang vol en stopte al redelijk snel met deze sporten.

Rond zijn 16e is Fabian gaan fitnessen bij een reguliere sportschool, hier bracht hij in eerste instantie uren per week door maar behaalde nooit de resultaten welke hij voor ogen had. Het alleen naar de sportschool gaan was ook niet echt aan hem besteedt en wanneer zijn broer niet ging, ging hij ook niet, dus al snel ging hij minder en uiteindelijk helemaal niet meer.

Op een verjaardag in 2011 zei één van zijn beste vrienden tegen hem dat hij mee moest gaan naar een proefles CrossFit welke de volgende dag zou zijn. Hij was moeilijk over te halen en de filmpjes op YouTube wisten hem in eerste instantie ook niet echt te overtuigen. Toch besloot hij de volgende dag mee te gaan naar de proefles en heeft hij daar tot op de dag van vandaag totaal geen spijt van. Door de variatie, de community en de goede resultaten welke hij heeft behaald door CrossFit is hij nog altijd zeer gemotiveerd.

Na een half jaar CrossFit was hij helemaal verkocht aan de “Sport of Fitness” en besloot hij eind 2012 zijn level 1 te behalen. Hierna volgde al snel het certificaat voor Olympic Weightlifting. In 2015 besloot hij samen met Robbin, Peter en Mitch om een eigen CrossFit box te openen en onze passie met anderen te delen.