18
december
2015
Recipe Friday!
- Voeding
By Peter Dekker 0
Bij Kerst horen natuurlijk heerlijke Kerstkoekjes. Maar dan wel verantwoord, simpel en eiwitrijk. Fijn weekend!
Ingrediënten
– 55 gram pindakaas
– 50 gram Orangefit
– 3 tl dadelstroop
– 50 gram havermout
– 1tl vanille extract
– 20 gram rozijnen
– 60ml amandelmelk
Bereidingswijze
– Verwarm de oven voor op 175 graden.
– Meng alle ingrediënten, behalve de amandelmelk, goed met elkaar.
– Voeg als laatste per eetlepel de amandelmelk aan je beslag toe en zorg dat het een deeg wordt dat je nog goed kunt kneden.
—> Te plakkerig? Doe er wat havermout bij —> Te droog? Doe er een beetje amandelmelk bij.
– Maak van je beslag een deegbal.
– Bekleed een bakplaat met bakpapier.
– Pak een stukje van je deeg en rol (of sla) dit plat.
– Je kan kerstkoekvormpjes gebruiken voor deze koekjes, maar iedere vorm leent zich voor dit recept.
– Maak net zoveel koekjes tot het deeg op is.
– Doe de koekjes zo’n 10 minuten in de oven.
– Ze horen wat zachter te zijn wanneer je ze uit de oven haalt, wanneer ze afkoelen worden ze vanzelf knapperig.
Voedingswaarden (1/10)
– 186 kcal
– 3,4gr vet
– 3,4gr vet
– 7gr koolhydraten
– 6,3gr eiwit