Jude Bellingham schittert: 'Hey Jude' klinkt al in EK-opener

Jude Bellingham schittert: 'Hey Jude' klinkt al in EK-opener

Een indrukwekkend begin voor Jude Bellingham

Het was een stralende avond op 14 juni 2024. In het moderne stadion in München zat de spanning hoog, niet alleen vanwege het eerste optreden van Engeland in het Europees Kampioenschap 2024, maar vooral door de aanwezigheid van één speler: Jude Bellingham. De 20-jarige middenvelder van Borussia Dortmund had voorafgaand aan het toernooi al heel wat ogen op zich gericht, en hij stelde niet teleur.

'Hey Jude' galmt door het stadion

Al vanaf de aftrap was het duidelijk dat Bellingham klaar was om te schitteren. Met zijn kenmerkende flair en onmiskenbare technische vaardigheden trok hij de aandacht van zowel zijn tegenstanders als het publiek. Het duurde dan ook niet lang voordat de supporters hun bewondering uitten met een luidkeels gezongen 'Hey Jude' vanuit de tribunes. Dit lied, oorspronkelijk van The Beatles, werd een onofficiële hymne ter ere van de jonge ster.

Terwijl de 3-0 al op het scorebord stond in de 70e minuut, nam Bellingham een beslissende pass aan de rand van het strafschopgebied. Met een feilloos gevoel voor ruimte en timing stuurde hij de bal naar een vrijstaande teamgenoot, wat resulteerde in een doelpunt. De vreugde van de fans kende geen grenzen en nogmaals klonk het 'Hey Jude' door het stadion, nu nog luider en uitbundiger.

De lof van Rio Ferdinand

Na de wedstrijd was er geen gebrek aan lof voor Bellingham. Vooral Rio Ferdinand, voormalig Engels international en huidig commentator bij de BBC, was enthousiast. Hij prees Bellingham als 'de baas' van het middenveld en benadrukte zijn belang voor het team.

Schrijf een reactie

*

*

*